<p>Deze manden wachten op vulling&nbsp;</p>

Deze manden wachten op vulling 

(Foto: Barbara van Gelder)

Geven en ontvangen brengt sfeer in Delft

  Nieuwsflits

Het Jan Steen Kadootjesspel

Tot en met Driekoningen (6 januari) organiseert Barbara van Gelder van Something Extra het ‘Jan Steen Kadootjes Spel’ in de stad. Het spel is simpel: pak twee cadeautjes mooi in, leg ze in de mand bij één van de deelnemers en neem een ander cadeautje uit de mand mee om zelf te houden of door te geven.

Delft - De manden komen te staan bij winkels, kerken en overige deelnemers. De cadeautjes die over zijn, gaan naar diverse goede doelen. Dan kun je denken aan Stichting Jarige Job, Sint voor ieder1, het Stadsdiaconaat en de Voedselbank. Met dit spel komt er meer sfeer, gezelligheid en vrolijkheid in de stad.

Blij

‘De reden dat ik dit doe, is dat ik er blij van word’, zegt Barbara. ‘November en december kennen wereldwijd diverse feesten, die eigenlijk allemaal draaien om huiselijke gezelligheid, familie, oogsten en de balans opmaken: wat neem je mee in het nieuwe jaar en wat laat je los. Vanuit Something Extra ben ik veel met de Gouden Eeuw bezig en zo stuitte ik op de schilderijen van Jan Steen. Hij heeft dat vieren van feesten in huiselijke kring, met cadeautjes en gezelligheid, diverse malen weergegeven, vaak met een knipoog, maar ook met een moraal.’

‘Het spel is simpel en leuk, iedereen kan aanhaken’

Iedereen kan meedoen

‘Het spel is zo simpel en leuk, dat iedereen kan aanhaken,’ zegt Barbara van Gelder. ‘Het is voor jong en oud leuk om zowel te geven als te ontvangen’. Kies je cadeautjes met zorg en aandacht, zodat de ander ze met plezier en blijdschap kan ontvangen. Het spel nodigt uit tot voorpret en een praatje, ogenschijnlijk eenvoudige dingen, maar ze zullen zeker vele lichtpuntjes opleveren.

De deelnemers vindt u volgende week, 18 november, in een handig overzicht in de Delftse Post, houd deze dus in de gaten. Of lees hem via www.delftsepost.nl, onder het kopje ‘De krant’.

www.somethingextra.nl

Meehelpen?
Interesse om dit project te sponsoren zodat we meer mensen kunnen bereiken? Wil je een cadeautjesmand of wil je op een andere manier meehelpen? Neem dan contact op met Barbara: 06 22766228 of mail naar info@somethingextra.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten