OnSocks & Royal Delft presenteren: Delfts Blauw Onsocks


Foto: Matthijs de Groot & Reinier Hamel

OnSocks & Royal Delft presenteren: Delfts Blauw Onsocks

  Nieuwsflits

Royal Delft en ONSOCKS lanceren de Delfts Blauwe sokkenlijn ‘Royal Delft Blue ONSOCKS. Directeur van Royal Delft Henk Schouten, ontving de eerste 5 sokken en gaf vervolgens op Delfts Blauwe sokken een rondleiding door de fabriek in Delft. Directeur Henk Schouten: ‘De sokken zijn gebaseerd op de topstukken van Royal Delft. De kracht van Delfts Blauw is prachtig gevangen in het garen.  En het loopt heerlijk.’

Na een Mondriaan & De Stijl en een lijn Rembrandtsokken, lieten de oprichters van ONSOCKS zich inspireren door de kleuren en vormen van de Delfts Blauw. Zij vroegen zich af: ‘Hoe Delfts is Delfts Blauw nu eigenlijk?’ Zij vingen het antwoord op deze vraag in 5 verschillende sokken en nemen je mee door de historie van Delfts Blauw… op sokken. Royal Delft staat uiteraard voor hoogwaardige kwaliteit en een uniek en handgemaakt product. ‘Maar’, zo zegt Matthijs de Groot van ONSOCKS, ‘het is niet zo dat de oorsprong van Delfts Blauw alleen in Delft ligt. Als je dieper op Delfts Blauw inzoomt zijn er mooie patronen te zien. Lijnen die verder gaan dan Delft. Vanuit de hele wereld zijn er invloeden aan te wijzen die gezorgd hebben voor de evolutie van Delfts Blauw. Door de eeuwen heen hebben bijvoorbeeld oorlog en geloofskwesties migratie in de hand gewerkt. Kunstenaars en vaklieden verlieten vaak huis en haard om honderden kilometers verderop – daar waar het veilig was – neer te strijken en verder te gaan met het uitoefenen van hun beroep. Dat bracht nieuwe invloeden. En juist het delen van die kennis, inspiratie en vaardigheden heeft ervoor gezorgd dat Delfts Blauw alleen maar mooier en interessanter is geworden. De kleur, de sterkte, de fijnheid van de voostelling. HD in plaats van ‘Zwart-Wit’.

De vierde serie van ONSOCKS heet Royal Delft Blue ONSOCKS en is verkrijgbaar in de museumwinkel bij Royal Delft en online via de webshop van ON Socks voor 24,95 euro www.on-socks.com. De sokken zijn hoofdzakelijk gemaakt van gerecyclede garens en PET-flessen en vervaardigd in Nederland.

ONSOCKS & het single sock issue

Wie herkent het niet? Twee sokken in de wasmachine stoppen en er maar één uithalen. Dankzij ONSOCKS is dit single sock issue voorgoed verleden tijd. ONSOCKS is een Nederlands sokkenmerk dat alleen sokken in series van 5 unieke exemplaren verkoopt. Met 5 verschillende sokken, 5 verschillende designs, die allemaal de kracht, diversiteit en tijdloosheid van Delfts Blauw vangen, zijn er maar liefst 10 verschillende manieren om tot één Delfts Blauw paar te komen. Elke combinatie leidt tot iets nieuws, iets goeds en altijd Delfts Blauw. Zo draag je nooit meer twee dezelfde (saaie) sokken. Mooi en verrassend, maar ook praktisch en duurzaam. Je hoeft namelijk nooit meer een sok weg te gooien als de andere sok kwijt of versleten is.

Over ONSOCKS

ONSOCKS is opgericht door Reinier Hamel (vormgever) en Matthijs de Groot (conceptontwikkelaar). Samen brengen zij ONSOCKS op de markt. Hun motto: “Dare to wear different!” Dit is hun vierde sokkenlijn. Meer informatie op www.on-socks.com Credits (graag vermelden bij gebruik foto’s): Fotografie: Matthijs de Groot & Reinier Hamel Locatie fotografie: Royal Delft Museum

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden