Kinderboerderij stapt uit werkgroep


<p>De nieuwe Stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof verzet zich tegen de komst van een groot schoolcomplex op de plek van de kinderboerderij en waterspeelplaats Tanthof en kindertuin de Boterbloem.</p>

De nieuwe Stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof verzet zich tegen de komst van een groot schoolcomplex op de plek van de kinderboerderij en waterspeelplaats Tanthof en kindertuin de Boterbloem.

(Foto: )

Kinderboerderij stapt uit werkgroep

  Nieuwsflits

Het bestuur van de Stichting Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof heeft aangegeven uit de werkgroep te stappen die vervolgstudie doet naar een centrale basisschool in Tanthof voor ruim 1.000 leerlingen.

Delft - Omdat de locatie van de kinderboerderij Tanthof nog de enige locatie is die onderzocht wordt, ziet de stichting het nut van deelname niet langer in. De vervolgstudie is bedoeld om te kijken of en hoe op de aangewezen locatie de kinderboerderij kan worden ingepast. Dat blijkt, aldus de stichting, ook uit de onderzoeksopzet die de gemeente dinsdag 13 januari jongstleden ter informatie heeft toegezonden aan de kinderboerderij en kindertuin de Boterbloem. De gemeente heeft architectenbureau Onix in de arm genomen om drie tot vijf denkvarianten uit te werken, met de megaschool als middelpunt. Voorzitter Remmelt Thijs: “Voor ons is het duidelijk dat het niet mogelijk is om zowel een megaschool als een kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuin op deze plek neer te zetten. Dat hebben we al kunnen lezen in het haalbaarheidsonderzoek van NOHNIK. Wij zien dus geen perspectief voor een vervolgonderzoek met de uitgangspunten die er zijn.” Inmiddels is er een stichting opgericht ter behoud van de kinderboerderij voor het behoud van de kinderboerderij Tanthof en kindertuin de Boterbloem zoals ze anno 2020 zijn. De kinderboerderij is verheugd over dit initiatief en heeft zich hierbij aangesloten. Hierover berichtte de Delftse Post vorige week uitgebreid. 

Deze nieuwe stichting, Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof, neemt initiatieven om de wijken te informeren, de politiek te activeren en acties op poten te zetten. Ook is er een petitie gestart die ondertussen ruim 4000 keer is ondertekend. https://petities.nl/petitions/behoud-kinderboerderij-tanthof-en-kindertuin-de-boterbloem-zoals-ze-zijn/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden