Nieuwe manager bij Delft voor Elkaar


Het interview met Elzo Niemeijer verliep via een Zoom sessie
Het interview met Elzo Niemeijer verliep via een Zoom sessie (Foto: )

Nieuwe manager bij Delft voor Elkaar

  Nieuwsflits

Delft voor Elkaar is een informatie- en adviespunt op het vlak van sociale ondersteuning. Sinds 1 oktober 2020 is Elzo Niemeijer (56) de nieuwe manager van Delft voor Elkaar. Hij en zijn team blijven hard (thuis)werken met de drive om mensen te helpen. Ze kijken naar wat er wél mogelijk is, al is het door de verlenging van de lock down lastig om activiteiten te organiseren.

Door: Marie-Jet Eckebus

DELFT - Hoewel Niemeijer in Rotterdam woont, is Delft hem vertrouwd. “Ik kende de stad, omdat ik een paar keer de regie heb gevoerd bij een Delftse theatergroep.” Van oorsprong is Niemeijer namelijk theaterdocent. Raakvlak met zijn huidige functie is het samenwerken met verschillende mensen. “En ik ben door mijn achtergrond heel goed in planning geworden,” zegt hij. Wat hem in het begin verbaasde, is de omvang van de problemen in een aantal Delftse wijken. “Door o.a. de wachtlijsten bij de zorginstanties nemen de problemen toe. Wij zijn in gesprek met onze partnerorganisaties en de gemeente om kwetsbare Delftenaren zo goed mogelijk te ondersteunen. We hopen preventief te kunnen reageren.” Tot voor kort reed er een vrachtwagentje door de wijken, waar Delftenaren gratis een kopje koffie konden halen en een praatje maken. “Dan hoorde je soms ontroerende verhalen,” aldus Niemeijer. “Een vrouw zei bijvoorbeeld dat ze al een maand niemand had gesproken.” In samenwerking met kerken en studentenverenigingen heeft Delft voor Elkaar in de kerstperiode cadeaus en pakketten uitgedeeld aan ouderen. Eenzaamheid onder ouderen baart Niemeijer grote zorgen. “Houd je voelsprieten uit: kijk om je heen en luister of je iemand kunt helpen. Groet iemand op straat en vraag hoe het ermee gaat. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal,” roept hij op. “Delft heeft een groot netwerk en men weet Delft voor Elkaar gelukkig goed te vinden,” weet Niemeijer. “Deze coronatijd heeft ook mooie dingen opgeleverd. Buren, die elkaar nauwelijks kenden, helpen elkaar nu. Zo wordt een straat een dorp.”

Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor alle sociale en praktische vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën en sport. Dit kan om uzelf gaan, maar ook over uw (klein)kind, buren of een familielid. U krijgt persoonlijk advies en de medewerkers denken graag mee over een oplossing of verwijzen u door. Neemt gerust contact op. Dit kan telefonisch via 015-760 02 00 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur of stuur een e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Meer informatie vindt u op www.delftvoorelkaar.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden