Première ‘Sprekend Stil’


Foto:

Première ‘Sprekend Stil’

  Nieuwsflits

Een documentaire over de kansen van corona

In één klap veranderde onze turbulente steden, in een plek waar mensen aan een opklaptafel op hun stoep aten. Ook het leven van architectuurstudent Melle haak kwam met een ruk tot stilstand. Hij besloot een documentaire te maken over de impact van die plotselinge stilte. Samen met architecten uit vier generaties - Herman Hertzberger, Sjoerd Soeters, Nathalie de Vries en Armand Paardekooper - denkt hij na over de toekomst van de stad. Wat leert de crisis ons, nu we de ruimte ineens vanuit een totaal ander perspectief bekijken? Het resulteerde in de film “Sprekend Stil”.

DELFT - Met een grote glimlach op zijn gezicht bekent de achtentachtigjarige Herman Hertzberger, dat hij de stad tijdens de eerste lentemaanden van de crisis ziet zoals hij er altijd van heeft gedroomd. “Je ziet dat de mensen de straat gaan gebruiken, de ruimte van de stad als een verlengde van het huis.” Het is een soort laboratorium van een toekomst waar we eigenlijk al naar verlangden, vindt Nathalie de Vries: “we wilden meer groen, meer natuur en meer frisse lucht”. Die schoonheid is volgens Armand Paardekooper aanleiding om opnieuw na te denken over de manier waarop we onze steden ontwerpen. De tijdloze behoefte aan ruimte die tijdens de crisis zichtbaar werd, moet weer het startpunt zijn van architectuur vindt Sjoerd Soeters.

Het is een hoopvolle film geworden over kansen en over hoop. En over de toekomst die aan de voeten ligt van alweer een nieuwe generatie architecten.

-de film gaat op 16 februari om 12.45 online in première. Voor iedereen toegankelijk via: https://tudelft.zoom.us/j/91850315962

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden