Air Liquide nieuwe sponsor Eco-Runner Team Delft


Foto:

Air Liquide nieuwe sponsor Eco-Runner Team Delft

  Nieuwsflits

Eco-Runner Team Delft is trots op hun nieuwe platinum sponsor Air Liquide. Met weer een nieuwe aanwinst wilt het team de Shell Eco-marathon 2021 in juni winnen. Air Liquide is namelijk een leidende speler op het gebied van waterstof technologieën. Het nieuwe ontwerp van een hyper efficiënte waterstof stadsauto wordt op de design presentatie op 18 februari onthuld.  

Met veel trots maakt Eco-Runner Team Delft kenbaar dat ze sinds dit jaar samenwerken met een leidende speler op het gebied van waterstof technologieën, Air Liquide. Steve Sol, Strategic Partnership Director: “Naast het produceren en leveren van waterstof in heel Europa en het bezitten van vele waterstoftankstations, kunnen we nu ook zeggen dat we bijdragen aan een ander innovatief project; een waterstof-aangedreven stadsauto.” Komend jaar zal Air Liquide namelijk bijdragen aan het project door het team te voorzien van de nodige waterstoftank voorraad. Joost Imhof, team manager van Eco-Runner: “We zijn blij en trots op deze nieuwe samenwerking. Om samen te werken met zo’n vooraanstaande internationale groep als sponsor is een grote stap voor ons en voor waterstof in de mobiliteit. We kijken dan ook uit naar alles wat we samen met Air Liquide kunnen bereiken en hopen zo jong en oud te inspireren om na te denken over fossielvrij leven.”

Met hun kleine, aerodynamische voertuig laat Eco-Runner Team Delft zien dat er nog grote sprongen te maken zijn in het verduurzamen van de mobiliteitssector. Het nieuwe ontwerp van de waterstof stadsauto, de Eco-Runner XI, wordt dan ook binnenkort onthuld. Deze auto belooft ‘s werelds meest efficiënte waterstof-aangedreven stadsauto te worden. Dit wordt echter eind dit voorjaar pas bekend gemaakt, wanneer de race met deze nieuwe auto plaatsvindt: de Shell Eco-marathon. Het doel van dit team om deze race te winnen, is iets waar alle teamleden veel vertrouwen in hebben. Imhof: “Met een gloednieuwe auto en een nieuwe sponsor als leider in de waterstof industrie, is het winnen van de Shell Eco-marathon en pionieren in duurzame mobiliteit een droom die binnen ons handbereik ligt”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden