ANWB Fonds: aanschaf rolstoelauto Delft mooiste project Zuid-Holland


<p>Vlnr Peter Sieuwers, Annemarie Gerards en Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het scherm de winnaar van Zuid-Holland.</p>

Vlnr Peter Sieuwers, Annemarie Gerards en Marga de Jager, directeur merk en leden ANWB. Op het scherm de winnaar van Zuid-Holland.

(Foto: )

ANWB Fonds: aanschaf rolstoelauto Delft mooiste project Zuid-Holland

  Nieuwsflits

Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een speciale auto in Delft en omgeving voor gezinnen met rolstoelers, uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Zuid-Holland. De initiatiefnemers ontvingen vandaag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

We zijn heel blij met deze bijdrage”, vertelt Kelly Huijsmans van Nationale Vereniging de Zonnebloem. ”Dit wordt een huurauto voor mensen met een lichamelijke beperking en verder voor iedereen die aangepast vervoer nodig heeft.” Naast de bestuurder en de persoon in de rolstoel of scootmobiel kunnen er nog twee tot vier anderen mee.

Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

Het concept werd bedacht nadat de Zonnebloem ontdekte dat er nauwelijks betaalbare rolstoelauto’s zijn. De huur van een aangepaste auto kost zo’n honderd euro per dag. Samen met een partner bedacht de Zonnebloem een niet-commerciële constructie om het voor minder dan de helft mogelijk te maken. Zodat ook gezinnen met minder financiële middelen en een rolstoeler in hun midden kunnen reizen. Huijsmans: “In alle vrijheid in familiekring samen op pad kunnen zijn is goud waard.”

De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we - door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen - dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”

Wil je weten wie de andere winnaars zijn, kijk dan op anwb.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden