Opnames Nederlandse muziekcompetitie Art Rocks in Museum Prinsenhof Delft


<p>Presentator Cesar</p>

Presentator Cesar

(Foto: )

Opnames Nederlandse muziekcompetitie Art Rocks in Museum Prinsenhof Delft

  Nieuwsflits

Op zaterdag 20 februari vinden in Museum Prinsenhof Delft de opnames plaats van Art Rocks, de landelijke muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt. Het museum is een van de 14 musea die meedoen aan de wedstrijd. De opnames vinden plaats in aanwezigheid van Art Rocks ambassadeur S10, Pien Feith (juryvoorzitter) en presentator Cesar, die alle performances aan elkaar praat. 

Namens Museum Prinsenhof Delft is Hester Schölvinck, sinds 1 januari 2021 het nieuwe hoofd Collectie en Presentatie, gastjurylid. In totaal komen die dag zeven acts aan bod. Vanwege de lockdown en de coronamaatregelen vinden de opnames deze editie achter gesloten deuren plaats en worden de museumrondes online uitgezonden. 

Over de kunstwerken
De deelnemende muzikanten konden kiezen uit zeven kunstwerken uit de veelzijdige collectie van Museum Prinsenhof Delft (zie www.artrocks.nl/kunstwerken). Van de zeven overgebleven acts zijn drie nummers geïnspireerd op het schilderij Man die een brief voorleest aan een vrouw (ca. 1670-1674) van Pieter de Hooch, twee nummers op het zilveren pronkstuk Nautilusbeker met zingende faunen (1592) van een anonieme maker en twee op Misbaksel (ca. 1650), een zeldzame bodemvondst die goed inzicht geeft in het productieproces van Delfts Blauw aardewerk.

Over Art Rocks
Art Rocks een landelijke muziekcompetitie die muzikanten in alle genres uitnodigt een soundtrack te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. Muzikanten krijgen hiermee de kans om de associaties die een kunstwerk bij hen oproept te vertalen naar een soundtrack. Uit de 300 inzendingen van deze vijfde editie selecteerde de vakjury 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk spelen. De beste acht acts strijden op 11 april tijdens de finale in poppodium Paradiso en de winnaar wint een geldprijs van € 1000,-. Meer informatie: www.artocks.nl.

Over Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is hét kunst- en cultuurhistorische museum van Delft. De vaste opstelling is gebaseerd op drie thema’s die samen het fundament vormen van het museum: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Het museum laat zien hoe deze Nederlandse iconen aan de stad Delft zijn verbonden en hoe zij het gezicht van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van tentoonstellingen en een veelzijdige programmering wordt dit telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden