Vaccinatievoorpiepers


Foto: MLB foto

Vaccinatievoorpiepers

  Nieuwsflits

De mening van Annemarie

Maandenlang leek de vaccinatiebereidheid tegen het Covid 19 virus steeds lager te worden in Nederland. Dit kon nog wel eens een bron van zorg worden, zo vreesden bestuurders en virologen. Nu er eenmaal enkele vaccins beschikbaar zijn, blijkt deze vrees onterecht. Het tegenovergestelde is waar, er lijkt wel bijna een oorlog uitgebroken over wie eerst mag. Er bestaan zelfs vaccinatievoorpiepers.

Een meesterlijke zet natuurlijk, marketingtechnisch gezien, van de EU. Creëer schaarste dan wil iedereen. Dus floot de EU Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië terug, toen die al in een vroeg stadium deals afsloten met verschillende fabrikanten. De EU ging opnieuw onderhandelen en zo kwam het dat de EU pas drie maanden later vaccins bestelde bij AstraZeneca dan Engeland. Meesterlijke zet, kom er maar eens op. Mevrouw von der Leyen verdient minimaal een ere-doctoraat als marketing professor aan alle vooraanstaande Europese universiteiten.

Intussen is er een soort vaccin-oorlog uitgebroken in alle Europese landen. Troost je, het kan nog erger dan in Nederland. In Nederland bestelden verpleeghuisdirecties vaccins voor werkelijk iedereen, inclusief de thuiswerkende salaris-administrateur. In Oostenrijk zijn zo ongeveer alle burgemeesters al ingeënt, doordat ze opeens opdoken in het verpleeghuis van hun gemeente als er geprikt moest worden. In Polen zijn influencers en filmsterren gevaccineerd en in Spanje waren het hoge militairen.

In nood komt de ware aard naar boven. Maakt niet uit of je arm of rijk bent, links of rechts, jong of oud. Uit solidariteit eerst de zwakkeren beschermen geldt voor anderen, niet voor jou persoonlijk. Intussen sluiten de zwakkeren zich nog maar even op.

Heb geduld mensen. We kunnen nu wel ruziën over die paar duizend vaccins die beschikbaar zijn. Echt, in het voorjaar komen ze met miljoenen binnen en kun je weer gaan mopperen dat je dat vaccin niet wilt. Wees een beetje lief voor elkaar!

Annemarie de Vries

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden