<p>Aukje de Boer van Puur Haar in de kappersstoel (foto: Frans Nijwening)</p>

Aukje de Boer van Puur Haar in de kappersstoel (foto: Frans Nijwening)

(Foto: Frans Nijwening)

Kappers soms met handen in het haar

  Nieuwsflits

Iedere week bezoeken we ondernemers uit hard geraakte sectoren om te vragen hoe het gaat. Deze week: de kapper. We spraken Aukje de Boer van Aukje Puur Haar en een trouwe klant van kapsalon Hairforce 1.

Door Gitta Fleuren

Delft- We merken het vooral aan onze kapsels. Het haar groeit gestaag door, maar onze kappers staan sinds half december stil. “Zeker wel fijn, die vrije tijd?”, hoort Aukje de Boer wel eens vragen. Maar dit is niet echt een vakantiegevoel. De zorgen groeien, de lasten lopen door en er zijn veel vragen over de toekomst. Wanneer mogen kappers weer echt beginnen? Het ziet er naar uit dat alles eerst mondjesmaat weer open kan en daar valt natuurlijk niet van te leven. En aan de andere kant: is het te doen om extra veel klanten te helpen om de schade in te halen? Wat voor financiële en energieke gevolgen heeft dat? Vragen genoeg. “Als kapper zit je soms met je handen in het haar,” zegt Aukje.

Biologisch

Aukje de Boer werkt louter met natuurlijke en biologische producten. Ze geldt als een autoriteit op het gebied van natuurlijke haarkleuring. “ik blijf wel in beweging. Ik heb mijn productkennis verdiept en ben van 98% biologisch naar 100% gegaan door ook naar verpakkingsmateriaal te kijken”, vertelt ze.

Hartverwarmend zijn de solidaire gebaren: “ik heb bijvoorbeeld twee klanten die elke maand een bedrag op mijn rekening storten alsof hun kappersbezoek gewoon doorgaat.”

Hairforce 1

Ook kapsalon Hairforce 1 kent zulke klanten. Evelien Brouwer heeft zelfs een crowdfunding opgezet voor haar kapster Sandra. “Ik kom al jaren vanuit mijn woonplaats Schiedam bij Hairforce 1 en daarvoor kwam mijn moeder er altijd. Sandra heeft tijdens de eerste lockdown een vergoeding gekregen, en toen ze weer open mocht heeft ze 60 uur per week gewerkt om iedereen te kunnen helpen. Daardoor heeft ze net teveel verdiend en nu moet ze het hele bedrag terugbetalen. Ik zie een ondernemer die altijd keihard heeft gewerkt en nu ten onder gaat en ik wil wat doen. Net als veel andere mensen heb ik een veilige vaste baan en er wordt iedere maand salaris op mijn rekening gestort. Die luxepositie heeft niet iedereen.”

Crowdfunding

Evelien heeft met haar inzameling 22 donateurs bereikt en een bedrag van €1351,- opgehaald. Ik kwam erachter dat mijn zoon ook een groot bedrag heeft gestort vertelt Brouwer. Dat vind ik echt lief van hem. Ze hoopt €7500,- te kunnen ophalen door de publiciteit te zoeken. Bij deze: Wilt u ook doneren? Zie https://steunactie.nl/actie/help-hairforce-1-door-de-lockdown-heen.

Wilt u uw vaste kapper steunen? Neem eens contact op, wellicht kunt u producten afnemen of online aanwijzingen krijgen bij het knippen.

Gitta Fleuren

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten