De paddentrek is gestart


Foto: Lotty Sonnenberg

De paddentrek is gestart

  Nieuwsflits

De paddentrek is op maandag 22 februari begonnen! Na een stevige koude week en de uitzonderlijke warme dagen zijn de dieren op weg naar de sloot om zich voort te planten. Ze starten met de avondschemering.

Natuurlijk Delfland organiseert op de volgende plekken overzetacties:

Delfgauw*, Delft*, Hoek van Holland*, Leidschenveen, Maasland*, Maassluis*, Monster (Haagweg), Nootdorp, Ypenburg, Rotterdam* (Oude Bovendijk) en Vlaardingen (Holyweg). Er zijn nog paddenoverzetters nodig op de locaties met een *. Bel 06 – 33 00 1742 of stuur een email aan natuurlijkDelfland@knnv.nl.

De padden worden op 17 locaties geholpen door ca 300 mensen. De paddenoverzetters houden de avondklok aan. De meeste locaties zijn te herkennen aan verkeersborden.

In Delft zal de Kerkpolderweg na 19:00 uur voor het autoverkeer afgesloten zijn. Als de padden bij hun trektocht een verkeersweg oversteken worden ze in grote aantallen doodgereden. De actuele situatie voor de paddentrek is te vinden op www.delfland.knnv.nl/padden-overzetten/

Ook zijn op de diverse locaties de straatputten afgedekt met een rooster. Want dat zijn dodelijke vallen voor deze dieren. De trek vindt plaats tussen 19:00 en 7:00 uur.

Deze beschermde dieren hebben de afgelopen winter in de grond, onder stenen, in composthopen gezeten. Tijdens de paddentrek komen de dieren boven de 6º C tevoorschijn, zeker als het regent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden