Opgewekt opgeruimd!


<p>338 kilo zwerfafval werd geraapt</p>

338 kilo zwerfafval werd geraapt

(Foto: )

Opgewekt opgeruimd!

  Nieuwsflits

Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn er 56 deelnemers op pad geweest tijdens de wijkCleanUp in de Wippolder afgelopen weekend. Na de actie is alle afval verzameld, gewogen en gescheiden door initiatiefnemers Mira en Angelique, bijgestaan door hun 5 captains. Uiteindelijk is er 338 kilo zwerfafval opgehaald. In een ter beschikking gestelde container van Remondis is alles netjes opgestapeld.

Om 9.30 uur werd verzameld op één van de vier startpunten, waaronder de Prof.Krausstraat bij het buurtcentrum. Daar verwelkomde Mira Roosenburg de deelnemers en voorzag ze van handschoenen, vestjes en “grijphandjes” die nodig zijn voor het opruimen van het straat/zwerfvuil in de wijk. Een vuilniszak met een houtje om deze open te houden maakt ede uitrusting compleet. Bijgestaan door enkele enthousiaste medewerker van “Werk Ze” verdeelde Mira de taken en Angelique Stroomberg deed ditzelfde op een ander punt gelegen aan de Rotterdamseweg. Dit was tevens het eindpunt.

De buit bestond uit ceel blikjes en opvallend veel mondkapjes (uiteindelijk 209!) rapen we gezamenlijk op. Verder OV chipkaarten, fietspompjes, veel verpakkingen van fastfoodketens en lege frisdrankflesjes. “Nu besef je pas dat het zinnig is om statiegeld te heffen op alle plastic verpakkingen”, aldus één van de deelnemers. In opvallend rode jasjes gekleed en voorzien van een pet met logo verwelkomde de orgamisatie de deelnemers  enthousiast aan de Rotterdamseweg, waar alle corona-maatregelen in acht werden genomen.  

Na een hartelijk bedankje en een muntje van gerecycled plastic om in te leveren bij “koffiehuys Koning” voor een versnapering, gerealiseerd door de sponsor “de winkeliersvereniging Wippolder-Vrijeban”, konden de deelnemers huiswaarts. We beseffen wel dat hier een hele organisatie aan vooraf is gegaan. “Goed initiatief dat naast een opgeruimde Wippolder ook een besef doet groeien dat we zelf wat aan onze leefomgeving kunnen doen,” laat één van de deelnemers weten. 

De volgende wijkcleanup is op zondag 21 maart in de wijk Buitenhof. Info www.cleanupall.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden