<p>Stephan Brandligt (wethouder Duurzaamheid), Jiri de Waal (adviseur en sponsor waterplanten), Robert Barunovic (initiatiefnemer en buurtbewoner) laten de waterplanten te water.</p>

Stephan Brandligt (wethouder Duurzaamheid), Jiri de Waal (adviseur en sponsor waterplanten), Robert Barunovic (initiatiefnemer en buurtbewoner) laten de waterplanten te water.

(Foto: Marja Westhoff)

Geslaagde burenactie Groene kade Delft: 400 waterplanten rijker!

  Nieuwsflits

Op 10 april zijn de grachten in de Coendersbuurt verrijkt met maar liefst 400 gevarieerde waterlelies, lisdodden, watergentiaan en fonteinkruid. De waterplanten moeten de waterkwaliteit verbeteren, door de biodiversiteit te vergoten en daarnaast de blauwalg terug te dringen. Ruim 30 buurtbewoners staken hiervoor gezamenlijk de handen uit de mouwen.

Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid, Werk en inkomen en Financiën, liet samen met initiatiefnemer Robert Barunovic en groenadviseur Jiri de Waal de eerste waterplanten te water.

Deze actie, genaamd ‘Groene kade’, is een initiatief van de buurtbewoners zelf. De financiering kwam onder andere tot stand door een succesvolle crowdfunding in de buurt. Naast deze crowdfunding hebben de gemeente Delft, het Hoogheemraadschap en Adviesbureau de Waal dit initiatief ondersteund. De wethouder onderschreef het belang van meer groen in de stad en moedigt buurtbewoners in de stad aan om dit type activiteiten op te pakken. 

Een mooi effect van samen werken aan groen in je buurt is dat het de samenhorigheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een fijne leefomgeving vergroot.

Voor meer informatie over dit initiatief en ambitie in de wijk zie: https://groenekade.wordpress.com 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden