Foto:

Lange rijen bij Corona expositie

  Nieuwsflits

Op zondag 24 mei organiseerde beeldend kunstenaar René Jacobs in zijn galerie ART Jacobs de expositie “In de greep van Corona”. Volgens de kunstenaar had de opkomst van het virus bij hem een koortsachtige inspiratie veroorzaakt waarvan hij de resultaten graag wilde delen met een breder publiek. 

Dat publiek kwam ondanks het miezerige weer in grote getale opdagen. Al snel ontstonden er rijen maar door de hulp van Brie van Klaveren die de mensen binnen liet bleef iedereen gedisciplineerd wachten. René Jacobs had zijn klantenbestand op alfabet uitgenodigd waardoor het publiek gespreid arriveerde. Bovendien moest iedereen op anderhalve meter wachten en eerst zijn handen ontsmetten voordat zij binnenkwamen. Er waren maximaal twee bezoekers per keer toegestaan in de galerie. De galerie werd goed geventileerd door voor- en achterdeur open te laten. De kunstenaar zelf en DJ Infinite Pleasure uit Rotterdam waren volledig in stijl gekleed, met beschermende bril, mondkapje en overall. Als gevolg van de drukte werden tijdslots ingesteld waardoor iedere bezoeker maximaal 5 minuten in de galerie kon blijven. Als de rij langer werd, werden de tijdslots korter. Zieke en verkouden mensen werden gevraagd thuis te blijven, zij konden de expositie live volgen op social media. Met behulp van deze maatregelen werden risicovolle situaties vermeden, ondanks de drukte. DJ Infinite Pleasure en de onvermoeibare René Jacobs zorgen ervoor dat het tempo en de sfeer erin bleven. De kunstenaar wilde niet alleen zijn meest recente werk laten zien maar ook aantonen dat er in de culturele sector nog steeds heel veel wel mogelijk is met een beetje lef, planning en creativiteit. 

De meeste aandacht ging uit naar het laatste van René Jacobs, “Archief Quarantaine”. In twee aan elkaar gemonteerde letterbakken had de kunstenaar honderden kleine en grote poppetjes gelijmd. Gezamenlijk was iedereen in quarantaine maar dat bleek geen garantie om besmetting te voorkomen. De kunstenaar had een veertigtal poppetjes met lichtgevende verf behandeld. In het donker lichtten deze poppetjes op ten teken dat ook zij ten prooi waren gevallen aan het virus.

Galerie ART Jacobs is het atelier en tevens de galerie van René Jacobs is te vinden op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. Meer informatie over de kunstenaar en de openingstijden te vinden op zijn website: www.ARTJacobs.nl.

Meer berichten