Foto:

Mademoiselle Corona verhuist naar Madame de Berry

  Nieuwsflits

Al sinds het begin van de intelligente lockdown heeft beeldend kunstenaar René Jacobs van galerie ART Jacobs zich gestort op een hele reeks kunstwerken waarin de thema’s Corona, Quarantaine en Lockdown centraal stonden. Een maand geleden waren de vruchten van deze “koortsachtige inspiratie” zoals hij het zelf noemde te zien tijdens de expositie “In de greep van Corona”. 

Het nieuwste werk heet “Mademoiselle Corona” en bestaat uit een portret van een weelderig uitgedoste jongedame die in de jaren dertig geschilderd moet zijn. René Jacobs heeft in het bestaande schilderij een gasmasker over haar gezicht geschilderd om haar de ultieme bescherming te geven tegen het dodelijke virus. Het kunstwerk heeft een bijzondere bestemming gekregen en verhuist deze week naar het museum van Madame de Berry in Delft. Madame de Berry is de creatie en het alter ego van Berry Visser, oprichter van Mojo Concerts. In zijn overweldigende Verborgen Huis op de Voorstraat 13a maakt de bezoeker een extravagante droomreis door de salons van het huis begeleid door een “state of the art” audio visuele toer. Tijdens de lockdown is het Verborgen Huis gesloten gebleven voor het grote publiek maar vanaf zondag 21 juni gaan de deuren weer open om het publiek op gezette tijden te ontvangen. Op zondag 5 juli en zondag 19 juli zal het Verborgen Huis eveneens geopend zijn. Het kunstwerk “Mademoiselle Corona” zal vanaf 21 juni in het museum te bezichtigen zijn. Volgens René Jacobs past Mademoiselle Corona naadloos bij het museum van Berry Visser omdat net als in het museum in het kunstwerk heden en verleden op een onnavolgbare wijze samenkomen. 

Meer informatie over het werk van René Jacobs is te vinden op zijn website: www.artjacobs.nl. Voor de openingstijden van het Verborgen Huis en het reserveren van tickets kunt u de website: www.madamedeberry.com raadplegen.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten