Kim Verhoeff en Hugo Zonneveld, eigenaren van café Hanno aan het Doelenplein
Kim Verhoeff en Hugo Zonneveld, eigenaren van café Hanno aan het Doelenplein (Foto: Annemarie Oorthuizen)

Groots Café Hanno in coronatijd

  Nieuwsflits

#NLStartOp

Door: Annemarie Oorthuizen

Slechts 10 maanden na hun opening moest Groots Café Hanno op zondag 15 maart haar deuren sluiten in verband met de coronamaatregelen. "We hebben wel een traantje gelaten toen we de deuren op slot draaiden", vertellen eigenaren Kim Verhoeff en Hugo Zonneveld. Nu de horeca weer is opgestart sinds 1 juni, vertellen ze de Delftse Post hoe het met ze gaat.

Delft - "We hadden na onze opening echt een vliegende start", vertelt Zonneveld. "Dus ondanks dat we het wel aan voelden komen, waren we toch overrompeld toen we onze deuren moesten sluiten", vervolgt hij. "Die middag had ik zelfs nog het rooster zitten maken voor komende week", vult Verhoeff hem aan. Ze zaten echter niet bij de pakken neer en begonnen na de sluiting met klussen. "We pakten de dingen aan waar we anders niet aan toe waren gekomen", vertelt Verhoeff. Waar ze drie weken voor nodig dachten te hebben, was echter in één week al klaar. "De medewerkers van Hanno zijn echt heel harde werkers", vertelt Verhoeff lachend. Toen het klussen was afgerond overheerste het gevoel 'wat nu?'. "We zijn toen samen de natuur ingetrokken en op een avond bij het kampvuur kwam het besef dat we weer aan de slag wilden. Je mist het om iets te doen en we wilden ook ons personeel aan het werk houden", aldus Verhoeff. "Horeca is voor ons mensen blij maken en we vinden ondernemen ook gewoon heel leuk", sluit Zonneveld aan. "Dus ondanks dat we altijd zeiden dat je Hanno niet in een doosje kunt doen, zijn we gestart met het bezorgen van van avonden uit thuis bij mensen".

'We hebben het eten verkleed langs gebracht bij mensen thuis'

Het thuisbezorgen hebben ze op geheel eigen wijze vormgegeven: "We zijn heel dicht bij onszelf gebleven en hebben niet gekeken naar hoe anderen dit deden", legt Verhoeff uit. "We wilden mensen echt een leuke avond bezorgen. Niet alleen met lekker eten maar door echte gezelligheid met elkaar. We zijn hier misschien zelfs een beetje in doorgeslagen", vertelt Zonneveld glimlachend. Elke week kozen ze als thema een land - Marokko, Maleisie, Zuid-Afrika, Mexico en India - dat ze vervolgens helemaal uitwerkten. "We hebben het eten gekleed in kleding uit het land langs gebracht en we zetten als we voor de deur stonden de lokale muziek hard aan. Ook gaven we bijpassende filmtips mee voor na het eten." Dit creatieve concept sloeg heel goed aan: "We kregen ontzettend veel leuke reacties van mensen. Zelfs handgeschreven kaarten, belletjes en knutselwerkjes."

Nu Hanno weer geopend is brengen ze alleen in juni nog maaltijden langs. "Dit blijven doen naast het café is niet haalbaar. Maar mochten we weer dicht moeten in de toekomst, dan gaan hier zeker opnieuw mee aan de slag", vertelt Zonneveld. "Ondanks dat we in een achtbaan zijn beland de afgelopen weken overheerst het gevoel van hoop en positiviteit. We zijn zelf heel nuchter en kijken niet naar wat we allemaal zijn misgelopen. Zo zitten we niet in elkaar", zegt Verhoeff. "Als we dit aankunnen, dan kunnen we een eventuele volgende sluiting ook aan. Maar we lopen niet op de zaken vooruit en volgen de regelgeving op de voet. Voor nu genieten we gewoon enorm dat de zaak weer open is!"

Groots Café Hanno

Kim Verhoeff (Hotelschool) en Hugo Zonneveld (Bedrijfskunde) werkten beiden jaren in de horeca en droomden van hun eigen zaak. In 2019 was het zover. Op 1 januari kregen ze de sleutel en op 15 mei opende Hanno, na een grote verbouwing, haar deuren en terras.

Verhoeff en Zonneveld zijn inmiddels elf jaar samen en beide zijn ze gek op mensen, eten en reizen. Dit gecombineerd geeft Hanno haar unieke sfeer. Op de menukaart staan wereldse gerechten uit de landen waar ze zelf zijn geweest en daar hebben geproefd op marktjes en bij mensen thuis. Op hun menukaart staat echter geen fusion, ze houden hun gerechten zo puur mogelijk.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten