Foto:

C.K.V. Excelsior bestaat vandaag precies 100 jaar

  Nieuwsflits

Vandaag, 17 juni 2020, bestaat korfbalvereniging C.K.V. Excelsior 100 jaar, een geweldige mijlpaal waar ze enorm trots op zijn met elkaar. Excelsior heeft op dit moment zo’n 450 leden, dat is best veel als je naar de statistieken van deze 100 jaar kijkt. Het bestuur is daar erg blij mee want het betekent dat onze club gezond is en dat ze veel mensen wat te bieden hebben.

Delft - In de afgelopen 100 jaar zijn er duizenden mensen uit Delft en omgeving lid geweest - sommige kort, andere langer en sommige blijven lid voor het leven. Er zijn ook veel oud leden die nog steeds een band hebben met de club. Vaak omdat ze hun jeugd doorgebracht hebben op Biesland en daar fantastische herinneringen hebben liggen. Velen omdat ze er hun jeugdliefdes gevonden hebben en sommigen zelfs de liefde van hun leven. En dan zijn er natuurlijk ook nog de jarenlange supporters, vaak omdat er een familielid bij Excelsior korfbalt of omdat ze ooit zelf actief waren in het veld. En dat is wat deze club bindt: familie en liefde, kortom clubliefde.

Oprichting

De CKV Excelsior is opgericht op 17 juni 1920, officieel als Christelijke Korfbal vereeniging Samenspel Doet Overwinnen (SDO) onder de paraplu van de Christelijke Gym vereeniging Excelsior. De clubkleuren waren vanaf de oprichting al overwegend zwart-wit, naar de Delftse vlag. Een jaar na de oprichting, in 1921, namen ze voor het eerst aan de competitie deel, afdeling Zuid van de Christelijke Korfbal Bond (CKB) en speelden het direct mee voor het kampioenschap. In het daaropvolgende seizoen werd het eerste team kampioen, twee jaar na de oprichting.

De Biesland

Sinds 1961 is de thuisbasis van C.K.V. Excelsior te vinden aan de Biesland, waar ze vanaf de Brasserskade naartoe verhuisden. Komend jaar is Ronald Berrevoets de trainer van het selectieteam, die als doelstelling heeft van de club een stabiele overgangsklasser te worden. Voor het komend seizoen heeft de vereniging vijf nieuwe spelers aan zich weten te binden.

Het jubileum kan dit jaar helaas niet gevierd worden in verband met de huidige geldende maatregelen rond het coronavirus.. Er stond veel op de planning, zoals de receptie op de verjaardag, maar ook een grote feestdag op zaterdag 20 juni. "Al deze festiviteiten halen we (als het dan weer mag) volgend jaar ruimschoots in, het jubileumkamp en de feestdag staan al gepland. Dit slaan we dus zeker niet over!", laat PR-man Job van den Berg weten.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten