Foto:

Stichting Herinneringsstenen Delft

  Nieuwsflits

In 2019 is de Stichting Herinneringsstenen Delft opgericht. De stichting heeft tot doel om de herinnering aan de 142 Joodse stadsgenoten die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd levend te houden door het plaatsen van struikelstenen vóór de huizen van degenen die destijds zijn gedeporteerd. In 2019 heeft de stichting de eerste struikelstenen aangevraagd bij de Duitse kunstenaar Günter Demnig. Demnig is in 1990 het kunstproject ‘Stolpersteine’ gestart als blijvende herinnering aan de slachtoffers van de naziterreur. In verschillende steden in Europa en inmiddels ook in Nederland vind je deze Stolpersteine.

Na een lange periode van voorbereiding door de stichting zullen in het najaar van 2020 dan ook daadwerkelijk de eerste stenen geplaatst worden in Delft. Zoals Demnig ook in andere steden in Europa de eerste stenen persoonlijk heeft geplaatst, zal hij dat ook in Delft komen doen. De eerste stenen worden in aanwezigheid van de nabestaanden geplaatst in de Julianalaan, de Spoorsingel en de Choorstraat.

Draag uw steentje bij!
Om ook in de toekomst herinneringsstenen in Delft te blijven plaatsen heeft de stichting uw hulp nodig! Graag zouden zij in contact komen met nabestaanden van Joden uit Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog of daarna. De stichting wil hun verhaal en levensgeschiedenis in kaart brengen om vast te leggen en door te geven.

Als u hen aan meer informatie kunt helpen of wil doneren neem dan contact op via info@herinneringsstenendelft.nl of breng een bezoekje aan de nieuwe website www.herinneringsstenendelft.nl .

Vindt u het leuk om deel nemen aan één van de werkgroepen van Stichting Herinneringsstenen Delft neem dan ook even contact op via bovenstaand mailadres.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten