Het Bacinol-gebouw aan de Hooikade.
Het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. (Foto: Rob van Es)

Delft krijgt weer een kunstuitleen

  Nieuwsflits

Delft krijgt weer een kunstuitleen: in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Vier keer per jaar is hier een kunstevenement – de Bacinol Experience – waarbij bezoekers voor een paar euro per maand een kunstwerk kunnen huren.

Bacinol Experience

De kunstuitleen van Bacinol past in een lange traditie. Tijdenlang was er een kunstuitleen in de openbare bibliotheek. Sinds een paar jaar is die ter ziele. De acht kunstenaars die in Bacinol hun ateliers hebben, vullen dat gat nu in.

Zaterdag 5 september is de eerste uitleendag. Die middag staan in Bacinol alle deuren open. Bezoekers zien de kunstenaars aan het werk, er is wat te drinken en te eten en liefhebbers kunnen meedoen aan mini-workshops. Daarbij kunnen mensen die dag ook kunst huren. Dat kan voor een termijn van een kwartaal. Na drie maanden is er weer een nieuwe Bacinol Experience. Mensen kunnen dan hun werk terugbrengen, verlengen of eventueel iets nieuws uitzoeken. Maar kopen mag natuurlijk ook.

Wisselende collectie

Het aanbod bestaat uit een steeds wisselende collectie van schilderijen, grafiek, kunstfoto’s, collages en keramiek. Het werk kan zowel gehuurd als gekocht worden. Naast de acht Bacinol-kunstenaars Ellen Rijsdorp, Edith Bons, Joost Konings, Aleksandra Gaca, Roos Wisse, Wim van Egmond, Jacqueline Louter en Rob van Es, wordt elk kwartaal een gastkunstenaar uitgenodigd die zijn of haar werk hier te huur aanbiedt.

Doel is de drempel om kunst te huren laag te houden. Zo kan iedereen een origineel Delfts kunstwerk aan de muur hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden