Jelmer Beijeman wil wel altijd winnen


Jelmer Beijeman voor het clubhuis van CKV Excelsior. Foto: MARIEKE ZELISSE
Jelmer Beijeman voor het clubhuis van CKV Excelsior. Foto: MARIEKE ZELISSE (Foto: MARIEKE ZELISSE)

Jelmer Beijeman wil wel altijd winnen

  Nieuwsflits

Ik moet wennen aan een nieuwe omgeving

Dave Grondel

Met de komst van Jelmer Beijeman (27) heeft korfbalvereniging C.K.V. Excelsior zich verzekerd van een ervaren speler. Met zijn vorige club SDO/BlijWerkt heeft de topschutter met grote regelmaat om de prijzen gespeeld. “Dat hoop ik bij Excelsior ook te gaan doen.”

Delft- Wat brengt een speler die zijn hele sportieve carrière aan een echte dorpsclub verbonden is geweest bij een korfbalclub in Delft? Niets minder dan de liefde. Hij gaat deze zomer met zijn geliefde Mariska samenwonen in Delft. En aangezien zij bepaald niet onbekend is bij de Delftse korfbalvereniging was de overgang dan ook snel beklonken. Daarmee is Excelsior een geroutineerde doelpuntenmachine rijker. Dat hij in het persbericht, waarin zijn komst werd vermeld, wordt omschreven als een heuse vedette is wat hem betreft iets te dik aangezet. “Dat vond ik een tikkeltje overdreven hoor. Voor mij is dit ook een compleet nieuwe stap. Ik speelde sinds mijn vijfde bij SDO. Een typische dorpsclub (Kamerik.red) waar iedereen elkaar kent. Daar voelde ik mij prima op m’n gemak. Ik zal nu bij Excelsior toch ook moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Bovendien ben ik niet iemand die zo nodig in de spotlights hoeft te staan. Dat laat ik liever aan anderen over”, toont hij zich bescheiden. Het was zijn tante die hem ooit met de korfbalsport in aanraking bracht. “Zo nam zij mij op een keer mee. Ik was meteen verkocht. Vanaf toen wist ik het zeker. Korfbal is mijn sport.”

Hoofdklasse promoveren

Met SDO wist hij regelmatig in zowel de zaal als buiten te promoveren naar de hoofdklasse. Daarmee groeide het bescheiden clubje met 200 leden uit tot een begrip in het korfballandschap. Het afgelopen seizoen speelden de Oranjehemden zowel in de zaal als op het veld in de Overgangsklasse. Komend seizoen wachten tijdens de veldcompetitie sowieso twee pikante duels aangezien Excelsior en SDO bij elkaar zijn ingedeeld. “Dat zal voor mij zeker een speciale gebeurtenis worden. Het competitieprogramma is nog niet bekend maar het mag duidelijk zijn dat het eerste waar ik straks naar kijk is wanneer de beiden wedstrijden staan gepland. Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit”, benadrukt Beijeman.

Tot in augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat onderhoudt hij zijn conditie voetballend met zijn vrienden in Kamerik. “Dat gaat er altijd fanatiek aan toe. Daarom vind ik het ook zo leuk om te doen. Ik sport om te winnen. Bij SDO was ik gewend om te spelen om de prijzen en dat is wat mij betreft bij Excelsior straks niet anders. Ik wil voor het hoogste gaan. Ja, ik kan daar vrij fanatiek in zijn. Lukt dat uiteindelijk niet dan ben ik over het algemeen een kwartiertje chagrijnig maar na het eerste slokje bier vloeit dat ook snel weer weg. Korfbal is tenslotte niet meer dan een hobby. De gezelligheid is zeker ook niet onbelangrijk.”

Dave Grondel
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden