Foto:

Vidomes en AM tekenen overeenkomst voor 36 levensloopbestendige NOM-appartementen in Professor Schoemaker Plantage in Delft

  Nieuwsflits

Woningcorporatie Vidomes en gebiedsontwikkelaar AM hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 36 nul-op-de-meter-appartementen in één van de duurzaamste wijken van Delft: de Professor Schoemaker Plantage. Deze woningen zijn geschikt voor ouderen en voor mensen met een beperkte zorgvraag. Volgens planning wordt dit najaar gestart met de bouw. De uitvoering van het project duurt ongeveer een jaar. 

Aandacht voor ouderen

Het complex bestaat uit vijf woonlagen met drie tot acht appartementen per laag. Op de begane grond heeft elk appartement een eigen berging. De ruime driekamerappartementen hebben een oppervlakte van circa 75 m2. De woningen zijn goed toegankelijk voor mensen met een rollator of in een rolstoel. In het gebouw komen twee liften. Vidomes wil met deze woningen, bijvoorbeeld met behulp van de seniorenmakelaar, meer doorstroming in woningen verwezenlijken.

Nul-op-de-meter

De appartementen worden - zoals alle woningen in de Professor Schoemaker Plantage - nul-op-de-meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is: er wordt net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Zo komt er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.

Professor Schoemaker Plantage
Deze nieuwe, duurzame woonbuurt wordt gerealiseerd op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen zijn op slechts tien minuten fietsafstand. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Planning
De uitvoering van het project neemt ongeveer een jaar in beslag. De verwachting is dat de appartementen na de zomer van 2021 worden opgeleverd.

Over Vidomes

Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden. Wij richten ons op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt. Vidomes beheert en verhuurt circa 18.000 woningen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl

Meer berichten